Video vacaturebank - JCPeople
  • nl
  • de

Video vacaturebank

Ontdek de mogelijkheden van onze video vacaturebank.

Video vacaturebank

JC People helpt jou om je bedrijf en de vacatures op een andere en veel effectievere manier te presenteren dan we tot nu toe gewend zijn. Door met een combinatie van beeld, geluid en actief deelnemen in het proces kandidaten te benaderen wordt een bepaald gedeelte van de hersenen geactiveerd. Deze activering zorgt ervoor dat 90% van alle activiteiten twee weken lang in top of mind blijven. Je kandidaat blijft dus langer betrokken bij de boodschap en jouw organisatie en zal meerdere keren de afweging om te reageren op de functie maken.

Hoe wordt de kijker dan geactiveerd in het proces? In ieder fragment wordt de potentiële kandidaat actief betrokken. Na ieder videofragment wordt hij/zij gedwongen om één van de volgende keuzes te maken:

1. Doorgaan naar het volgende fragment;
2. Doorgaan naar de vacaturetekst;
3. Teruggaan naar de vacaturebank – dit is een optie wanneer de organisatie bevalt, maar de betreffende functie misschien niet;
4. Direct solliciteren.

De video kan bijvoorbeeld bestaan uit de volgende fragmenten/thema's:

  • Wat worden mijn werkzaamheden
  • Wie worden mijn collega’s
  • Wie worden mijn opdrachtgevers
  • Wat zijn de ambities van de organisatie
  • Algemene informatie over de organisatie

Voordelen JC People video vacaturebank

Wat het levert het inzetten van de interactieve video vacaturebank mij als organisatie op?

Hogere betrokkenheid

Doordat de kandidaat moet luisteren, kijken en zelf actief moet doorklikken, is de potentiële kandidaat veel meer betrokken tijdens het zoekproces naar een baan.

Completer beeld

Door gebruik te maken van videofragmenten wordt de bezoeker beter in staat gesteld om een goede afweging te maken of hij of zij wel binnen de organisatie past. Met behulp van videobeelden kun je als organisatie een veel completer beeld schetsen.

Versterking van de employerbranding

Het inzetten van de video vacaturebank met verschillende fragmenten, waarin ook medewerkers aan het woord komen, draagt bij aan de algehele employer- en company branding. Dit komt door de betrokkenheid van collega’s in de videofragmenten.

Grotere interesse

De video vacaturebank zal ook potentiële kandidaten met slechts een latente behoefte naar een andere baan eerder bewegen om toch te reageren op een openstaande vacature.

Tijdsbesparing

De kwaliteit van de kandidaten die reageren is hoger omdat een kandidaat een veel beter beeld heeft van de functie, het team en de organisatie. Dit komt door het inzetten van video waardoor je als organisatie een compleet beeld kunt schetsen. Dit scheelt de recruiters binnen jouw organisatie tijd omdat kandidaten die niet matchen veel minder snel zullen reageren.

Kans op mismatch is kleiner

Je zet een leuk en interactief middel in om je te presenteren bij potentiële werknemers. Door het volledige beeld dat je kunt schetsen leidt dit tot kandidaten die niet alleen passen op de vacature maar die ook passen binnen je organisatie.

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over de interactieve videovacaturebank en staat je vraag er niet tussen? Neem contact op!

Q. Kan ik de video vacaturebank integreren binnen mijn website?

Zeker kan dat! Hier zijn meerdere mogelijkheden voor waar we je graag bij helpen. Het kan een onderdeel worden van de algemene website, maar het is ook mogelijk om een aparte “werken bij”-website voor jouw organisatie te maken. Afhankelijk van de behoeften van jouw organisatie kunnen we zien hoe we dit het beste kunnen realiseren.

Q. Is het lastig om een videovacature te maken met de JC People tool?

Nee, het is helemaal niet lastig om een videovacature te maken! Het proces van het maken van een VAM hebben wij heel eenvoudig gemaakt met onze tool. Met onze tool kun je dit helemaal zelf maken. Je kunt zelf de videofragmenten maken waarmee je je bedrijf presenteert (bijvoorbeeld met een smartphone of een videocamera) maar wij kunnen je ook helpen met het maken van deze fragmenten.

Q. Waardoor wordt de kwaliteit van de kandidaten hoger?

Er zijn twee vereisten voor een goede kandidaat. De eerste vereiste is dat de kandidaat beschikt over de benodigde kennis en kunde. De tweede vereiste is dat de kandidaat past bij de organisatie en bij zijn team zodat er met plezier gewerkt kan worden. Door het inzetten van de videovacaturebank kan een kandidaat ervaren hoe de organisatie is en zien wie zijn directe collega’s zullen worden. Hierdoor zal hij veel beter kunnen afwegen of hij past binnen jouw organisatie. Ook hier zijn twee mogelijkheden. De eerste is dat de kandidaat ervaart dat hij zou kunnen passen binnen het team en dan zal hij solliciteren. De tweede mogelijkheid is dat de kandidaat ervaart dat hij niet past binnen het team en dan zal hij niet solliciteren.
Beiden zijn goed. In het eerste geval solliciteert een passende kandidaat. In het tweede geval wordt er niet gesolliciteerd en dat scheelt in het wervingsproces weer veel tijd en geld.

>